Bandinfo

B4 bestaat uit: Joke van der Burg (draailier), René Meeuws (draailier), Gaby Schreiner (draailier) en Puck Duits (doedelzak en viool).

foto-home-b4

Puck Duits
puckPuck Duits is een jong Nederlands supertalent. In 2005 won ze het prestigieuze Europese concours voor solo-doedelzak tijdens het jaarlijkse festival van St. Chartier (F). De jury roemde haar technische kwaliteit en expressieve speelstijl. Puck studeerde doedelzak bij Willem Schot (NL) en volgde workshops bij autoriteiten als Eric Montbel (F) en Olle Geris (B). De muziek van haar duo met tubaspeler Niels Lammers veroverde in 2004 in het Franse Nevers het publiek van de “Rencontres musiques et danses traditionelles”. Puck participeert als doedelzakspeelster regelmatig in speciale muziekprojecten als Streep, Spoenk en Balkan Bangers.

Joke van der BurgIMG_5004
Joke van der Burg is al vele jaren actief als draailierspeelster. Oorspronkelijk geïnteresseerd in vooral traditionele muziek, houdt zij zich de laatste tijd meer en meer bezig met de verkenning van andere muzikale terreinen. Joke volgde workshops bij o.a. Gilles Chabenat (F), Matthias Loibner (A), AnneLise Foy (F). Zij doet met haar draailier aan diverse projecten mee.

René Meeuws
reneRené Meeuws is sinds de jaren zeventig actief als draailierspeler. Met ‘Muziekgroep Luiaerdsgild’ speelde hij meer dan dertig jaar in Nederland, Duitsland, België, Denemarken en Hongarije, o.a. zo’n 1500 schoolvoorstellingen. Met trio ‘Appellation Contrôlée’ was hij eveneens in diverse West-Europese landen actief. René werkte als muzikant en als producer mee aan tientallen geluidsdragers van genoemde groepen en allerlei gelegenheidsprojecten. Hij speelde verder als gastmuzikant met o.a. Ton Koopmans Amsterdam Baroque Orchestra, diverse symfonieorkesten in binnen- en buitenland, en de Golden Earring.

Gaby Schreiner
gabyGaby Schreiner speelt sinds eind jaren zeventig draailier en maakte in Duitsland de opleving van het instrument van nabij mee. Zij kreeg les van onder meer Nanou Rallet (F), Evelyne Girardon (F) en René Zosso (CH). Ze speelde met ‘Appellation Controlée’ op podia in vele West-Europese landen; met dit trio maakte ze enkele cd’s die airplay kregen van California tot Japan. Met ‘Muziekgroep Luiaerdsgild’ speelde Gaby een paar duizend muziektheatervoorstellingen voor jonge kinderen. Als muziek- en draailierdocent heeft zij menig beginnend draailierspeler de basistechnieken bijgebracht. Zij vormt met René Meeuws het duo Babioles, dat oorspronkelijke barokmuziek voor twee draailieren vertolkt.